Najljepši citati Medium.ba
Citati o sestri

Citati o sestri

Najbolji poklon koji su nam roditelji ikada dali je sestra.

Ona je moj čvrsti prijatelj, moja podrška kad sam slaba i moja navijačica kad sam obeshrabrena. Ne mogu zamisliti život bez moje najbolje prijateljice, moje povjerenice, moje sestre.

Kako opisati sestru u tri minuta: ona je i tvoj blizanac i tvoja sušta suprotnost. Ona je i tvoj konstantni saučesnik i tvoja konkurencija. Ona je sve što bi ti voljela da budeš i sve što bi voljela da nisi.

Žena bez sestre – kao ptica bez krila.

Ti si moja sestra, zlato moje. Najljepše na svijetu su oči tvoje, U tvom srcu je radost i dobrota, neka te sreća prati tokom čitavog života.

Šta je sestra? Sestra je neko kome povjeravam tajne, neko s kim dijelim avanture, neko ko će me braniti, neko o kome se brinem, neko ko će biti uz mene kada sam uplašena i bolesna i kada sam radosna. Neko kao što si ti.

Nema boljeg prijatelja od sestre i ne postoji bolja sestra od tebe.

Prijatelji dolaze i odlaze, ali braća i sestre su vaši zauvijek.

loading...

loading...

Kakva korist od dobre vijesti, ako nemate sestru sa kojom biste je podijelili.

Prijateljstvo je nešto divno, ali ono uključuje ljude koji ne poznaju porodične šale, navike, nevolje i komične zgode. Ne poznaje ih iznutra. Ali ti, moj najstariji prijatelju i neprijatelju, druže, suparnice i saradnice, ti ih znaš.

Sestre i braća su najiskreniji čist oblik ljubavi, porodice i prijateljstva, koji znaju kada da te zagrle i kada da te izgrde, ali uvijek ostaju dio tebe.

Imati sestru je isto što i imati najbolju drugaricu koje ne možeš da se otarasiš. Znaš da će, šta god ti učinila, ona i dalje biti tu.

Jedna pored druge ili miljama daleko sestre će uvijek biti povezane srcem.

Bilo je lepo odrastati sa nekim poput tebe – sa nekim na koga mogu da se oslonim, sa nekim na koga mogu da računam… sa nekim sa kim mogu da razgovaram.

Sa sestrom možete biti slavna glumica u nekom holivudskom filmu, rok zvijezda na turneji oko svijeta, čuveni naučnik koji spašava svijet. I sve to prije nedeljnog doručka.

Sestre su različiti cvjetovi iz iste bašte.

Možete biti različiti kao nebo i zemlja, ali ista krv teče vašim venama. Ona ti je potrebna isto koliko i ti njoj.

Sestra je djelić djetinjstva koji nikad ne možeš izgubiti.

Starije sestre… Jedine osobe koje će izabrati tebe za predmet njihove zabave, ali i prebiti svakog drugog koji pokuša.

Ne postoji problem sa kojim se sestre ne mogu suočiti, izboriti, skovati plan protiv njega, ignorisati ga, ismijavati, utopiti u čokoladnom umaku ili ga pregaziti autom.

Oglasi

Oglasi

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.